PermaChill

PermaChill: dé manier om de THT te verlengen.

Wat is PermaChill?

Het PermaChill concept staat voor een langere houdbaarheid, betere kwaliteit en verlaagde derving voor uw groente- en fruitproduct. Dit wordt mogelijk gemaakt door het zeer stabiel koelen èn gekoeld houden van uw product nèt boven 0 °C.

De innovatie die deze revolutie mogelijk maakt zit in het gebruik van de meest cutting-edge en gepatenteerde koeltechnieken binnen de industrie.  De gebruikte koeltechniek is ook nog eens bijzonder duurzaam vanwege de bewezen energiezuinigheid.

Met PermaChill wordt het product zonder kans op bevriezing gekoeld tot vlak boven 0° C en vervolgens op die temperatuur gehouden in de gehele productieketen tot aan distributie naar de retail.

PermaChill is een uniek koelconcept voor de hele keten, met directe commerciële voordelen De stabiele temperatuurgarantie en de daaruit volgende commerciële voordelen maken PermaChill uniek. Uw product zal nooit bevriezen, maar wel vlak boven het vriespunt worden gehouden. In dit temperatuurgebied gaat de productademhaling, ofwel de respiratie, sterk omlaag. Hierdoor wordt de veroudering vertraagd en wordt het product langer houdbaar met minder variatie tussen de verpakkingen.

Op de balk onderaan de pagina ziet u welke technieken deel uitmaken van PermaChill en waar deze hun werk doen in de productieketen.  Klik op een module om direct naar de relevante pagina te gaan voor meer informatie. De technieken beschreven op de actuele pagina zijn gekleurd weergegeven.


Effect van Temperatuur

Uw AGF product leeft, haalt adem, verbruikt energie en wenst voor een lang bestaan een gebrek aan “stress”. Om dat te verzorgen is het noodzakelijk te temperatuur zo veel mogelijk te verlagen. Het product gaat dan naar een slaaptoestand waarin het rustig ademhaalt, weinig energie verbruikt, en daardoor zeer lang vers kan blijven.

Huidige conventionele koeltechnieken koelen de producten tot 4 – 7  °C en zorgen voor veel temperatuurfluctuaties die zelfs kunnen leiden tot vriesschade aan het tere product.

De moderne stabiele koeltechnieken die PermaChill gebruikt zijn in staat om zonder bevriezing de producten snel terug te koelen tot vlak boven het vriespunt, vanaf het moment van wassen tot aan verpakken. Na het verpakken wijzigt de actieve koeling in passief gekoeld houden vlak boven 0 °C.

Voordelen

Wat zijn de voordelen van PermaChill (versus niet koelen of conventioneel koelen)?

  • Langere en stabielere product THT, dus distributievoordeel en mogelijkheden voor gecentraliseerde productielocatie
  • Zeer stabiel koelen en gekoeld houden vlak boven 0 °C zonder kans op vriesschade
  • Duurzaam door laag energieverbruik en minder productderving in de afzetkanalen, door constantere productkwaliteit en langere houdbaarheid

 

 

 
PermaChill gekoelde opvoerband
prs-opvoerband