Implementatie

Op onze installatie expertise kunt u rekenen

Kennis & expertise

Het PermaChill team helpt u om het maximale uit uw product te krijgen. PermaChill levert de expertise om uw productieproces te koelen en maakt daarbij gebruik van de meest moderne technologieën. Naast product- en proces know-how kunnen wij ook temperatuurverloop in kaart brengen via geavanceerde meetmethoden en voorspellende rekenmodellen, samengebracht in de PermaChill THT WebApp; zie hiervoor het onderdeel THT verwachting. Via een eenvoudige gebruikersinterface kan van te voren een inschatting gemaakt worden over het effect van PermaChill op uw proces. De WebApp stelt u tevens in staat om de gebieden buiten eigen controle in kaart te brengen.

Via onze productiepartners leveren wij door ons ontwikkelde geïsoleerde wassers, speciale gekoelde opvoerbanden, gekoelde verpakkingsstations en passief koelende opslagcellen; kortom alles wat u nodig heeft om het proces te koelen vlak boven 0° C.

uiteindelijk leidt tot tevreden klanten, meer afzet, minder derving en meer winstmarge Maar PermaChill gaat verder om productkwaliteit en de houdbaarheid te verbeteren, met PermaPlus. Door het beschikbaar maken van PermaPlus plug-in technologieën zoals AMAP en Mild Drogen wordt u in staat gesteld om het uiterste uit het product te krijgen, wat uiteindelijk leidt tot tevreden klanten, meer afzet, minder derving en meer winstmarge.

Na implementatie van PermaChill wordt uw productielijn en productassortiment PermaChill gecertificeerd, wat garant staat voor een stabiele THT verlenging ten opzichte van de industriestandaard. Hieronder is schematisch weergegeven hoe PermaChill in de productieketen wordt toegepast.


Het effect van pure Innovatie

Een langere houdbaarheid, minder derving en meer distributiekansen. De eigenschappen van onze technologieën maken het mogelijk; een overzicht:

PermaChill Basis

 • Stabiel koelen en gekoeld houden nabij 0 °C zonder vriesschade levert een houdbaarheidsverlenging  door vertragen van productademhaling
 • Een duurzame keuze door energiezuinige technologie en minder voedselverspilling

PermaPlus Plug-Ins

 • Productrespiratie per batch meten zorgt voor altijd optimale gassamenstelling in de verpakking
 • Gekoppelde laserperforatie van verpakkingsfolie optimaliseert de verpakkingsdoorlaatbaarheid voor behoud van de ideale gasomstandigheden
 • Door volledig verwijderen van aanhangend water zonder droogschade wordt de THT verlengd

Meer houdbaarheid? Ja!

  • Het grootste THT effect wordt bereikt bij volledige PermaChill en PermaPlus technologie-integratie in het ketenproces.
  • Een modulaire opbouw van de onderdelen koelen, gekoeld houden, FreshDry, en AMAP gasverpakken is ook mogelijk, elke stap draagt met zekerheid onafhankelijk bij aan langere THT!
  • Waar we beginnen en wat kostentechnisch past hangt af van de wensen, het beschikbare budget en het effect van de maatregelen op uw proces (kosten versus baten)
  • Neem vrijblijvend contact met ons op voor de opties, investeringsvraagstukken en een passend voorstel op basis uw bestaande proces en productportfolio

Productie proces met de diverse PermaChill en PermaPlus componenten